Screenshot

Inventflow introduceert:
Dry Hopper


Het Inventflow Dry Hopping systeem voor het brouwen van bier wint enorm aan populariteit. Er is een enorme stijging in de productie van lokale bieren. Hierdoor zijn brouwers genoodzaakt om het productieproces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Inventflow heeft daarom een volledig systeem voor dryhopping ontwikkeld voor alle kleine en middelgrote brouwerijen. Dit met als doel de kwaliteit en aroma’s te verbeteren.

Hoe werkt het?
Hop wordt verzamelt in een conische tank, waarna deze onder een CO² gecontroleerde atmosfeer wordt gebracht. Hierdoor bent u verzekerd van dat er geen zuurstof aanwezig is in de vergisters. Tijdens het toevoegen van de vloeistof wordt de druk geregeld tot er sprake is van een venturi-effect. De hop wordt door de vloeistof gezogen door de pomp met een dubbele functie van pomp en verdeler. Hierdoor wordt de hop perfect vermengd door de vloeistof en is het klaar om de vergister ingepompt te worden.

Het resultaat
Dit nieuwe proces zorgt voor een perfecte gisting, waardoor er een tijdswinst van 1-2 dagen gehaald wordt over het gehele gistingsproces. Een hogere snelheid in het proces betekent een hogere productiviteit.

De hop wordt optimaal benut in dit proces waardoor de aroma’s zo puur mogelijk zijn en er 10 tot 30% minder aan grondstoffen benodigd zijn. Dit betekent betere aroma’s met minder grondstoffen, dus lagere kosten!

Klik hier voor meer informatie!