image

Egger pompen in afvalwaterzuiveringsinstallaties

In afvalwaterzuiveringsinstallaties worden gruispompen en zandbehandelingspompen blootgesteld aan zeer zware omstandigheden.

De zand-water-mengsels hebben hogere of lagere schurende eigenschappen, afhankelijk van de plaatselijke geologische- en afzuigomstandigheden.

Pompen met hoge rotatiesnelheden en pompen met onverharde hydraulische materialen zijn niet geschikt voor deze veeleisende taken.

Gegoten gietijzeren pompen zijn ook vaak geen alternatief voor schurende pompen bij continu gebruik, omdat zodra de rubberen coating is beschadigd, het zachte gietstuk direct wordt blootgesteld aan de zanddeeltjes. De slijtage verloopt dan zeer snel.

Egger pompen vormen de oplossing

Egger heeft tientallen jaren ervaring in het verpompen van zeer abrasieve media met zijn Turo® Vortex-serie. Egger gruispompen worden gekenmerkt door hun grote slijtvastheid en hun lange levensduur.

De slijtvastheid van een pomp kan aanzienlijk worden verbeterd door een goed hydro-dynamisch ontwerp en door de keuze van de constructiematerialen.

De Egger gruispompen zijn zeer geschikt voor abrasieve media, omdat de behuizing en de waaier gemaakt zijn van getempereerd gietijzer met hoog chroomgehalte (Hard-Iron met een hoge hardheid van 60-65 HRC).

image
image

Het unieke Turo® Vortex-principe

Het unieke Turo® Vortex-principe, waarbij de waaier volledig in de behuizing is teruggetrokken, evenals een speciaal aangepast ringhuis zorgen ervoor dat zanddeeltjes gemakkelijker door de pomp kunnen stromen.

De zanddeeltjes stromen gerichter door het pomphuis dan met andere vrijstromende pompen en circuleren niet in de behuizing. Gecombineerd met het driemaal harder Egger gietijzer met hoog chroomgehalte in vergelijking met conventioneel grijs gietijzer, resulteert dit in een zeer lange levensduur en een zeer hoge betrouwbaarheid, zelfs onder de zwaarste omstandigheden.

Wat kunnen wij voor u doen?