Pompen voor moeilijke vloeistoffen

image

Moeilijke vloeistoffen
Het selecteren van de juiste pomp voor vloeistoffen zoals afvalwater, slib, slurries en andere media kan een grote uitdaging vormen voor uw pompen. Abrasieve en corrosieve vloeistoffen kunnen zorgen voor een korte levensduur van uw pomp met hoge bijkomende vervangingskosten. Het selecteren van de juiste pomp voor uw toepassing is daarom van groot belang.

Welke pompen zijn geschikt voor het verpompen van moeilijke vloeistoffen?

Egger

Egger is gespecialiseerd in het ontwerp en de productie van hoogwaardige centrifugaalpompen voor gevoelige vloeistoffen met een hoog gehalte aan vaste stoffen. Egger pompen zijn in staat om vloeistoffen met vaste delen voorzichtig te verpompen zonder verstoppingen. Bekijk hier een klantcase waarbij Egger Turo Vortex al 28 jaar steengruis verpompt zonder storing in een afvalwaterzuiveringsinstallatie.

ARBO

ARBO Pompen levert zeer betrouwbare, corrosiebestendige pompen en filters voor alle applicaties waar metalen pompen worden aangetast. Alle onderdelen worden machinaal vervaardigd van massief kunststof, waardoor de pompen de hoogste chemische bestendigheid hebben.

DEPA SERIE P

Membraanpompen vervaardigd uit metaal, beschikken vaak niet over de vereiste chemische resistentie. Om aan deze corrosieve weerstandseisen te voldoen, heeft DEPA luchtaangedreven membraanpompen ontwikkeld, gemaakt van polypropyleen, PVDF of PTFE.
Deze niet-metaalhoudende pompen leveren de prestaties van metalen pompen en kunnen worden geïnstalleerd in chemisch agressieve omgevingen. Bekijk hier de DEPA serie P pomp.

ELRO

ELRO slangenpompen werken zonder asafdichting en terugslagventielen en zijn om deze reden zéér geschikt om abrassieve, langdradige of agressieve media te verpompen. Ook wanneer het medium erg afschuifgevoelig of hoog viskeus is zijn de ELRO slangenpompen inzetbaar.

SEEPEX

Seepex wormpompen zijn geschikt voor hoogviskeuze producten en producten met een hoog aandeel aan vaste stoffen. De pompen zijn zelfaanzuigend, hebben een vaste lage pulsatie en zijn uiterst geschikt om chemisch agressieve media met hoge precisie te verpompen.

Welke pompen levert Inventflow die hiervoor geschikt zijn?

Het vinden van de juiste pomp voor moeilijke vloeistoffen kan een uitdaging zijn. Inventflow levert een breed scala aan pompen welke ontworpen zijn voor uitdagende media. Een correcte pompselectie is hierbij van groot belang, waarbij ons team van pompspecialisten u graag helpen. Bekijk hieronder ons aanbod aan pompen welke geschikt zijn voor uitdagende media.

Wat kunnen wij voor u doen?