INVENTFLOW Dry Hopper

image

INVENTFLOW DRY HOPPER

De Inventflow Dry Hopper voor het brouwen van bier wint enorm aan populariteit. Er is een enorme stijging in de productie van lokale bieren. Hierdoor zijn brouwers genoodzaakt om het productieproces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Inventflow heeft daarom een volledig systeem voor dry hopping ontwikkeld voor alle kleine en middelgrote brouwerijen. Dit met als doel de smaak en aroma’s van het bier te verbeteren en kosten te verminderen.

Hoe werkt het?

Hop wordt verzamelt in een conische tank, waarna deze onder een CO² gecontroleerde atmosfeer wordt gebracht. Hierdoor bent u verzekerd van dat er geen zuurstof aanwezig is in de vergisters.

Tijdens het toevoegen van de vloeistof wordt de druk geregeld tot er sprake is van een venturi-effect. De hop wordt door de vloeistof gezogen door de pomp met een dubbele functie van pomp en verdeler. Hierdoor wordt de hop perfect vermengd door de vloeistof en is het klaar om de vergister ingepompt te worden. Bekijk hier een video van het Dry Hopping proces.

image
Het resultaat

Dit nieuwe proces zorgt voor een perfecte gisting, waardoor er een tijdswinst van 1-2 dagen gehaald wordt over het gehele gistingsproces. Een hogere snelheid in het proces betekent een hogere productiviteit.

De hop wordt optimaal benut in dit proces waardoor de aroma’s zo puur mogelijk zijn en er 10 tot 30% minder aan grondstoffen nodig. Dit betekent betere aroma’s met minder grondstoffen, dus lagere kosten!

Huren

Als bierbrouwer heeft u de Dry Hopper éénmalig nodig per brouwproces.
Het kan daarom als (kleine) bierbrouwerij kostentechnisch interessant zijn om één van onze Dry Hoppers te huren. Zo kunt u genieten van de bijkomende voordelen voor maar 300 euro per week.

Interesse?

mail onsBel ons
Eigenschappen en voordelen
  • Verbeterd smaak- en aroma profiel
  • De Dry Hoppers bevatten alle benodigdheden voor korrelinductie
  • Meters en kijkglazen maken het mogelijk om de inductie en spanning te controleren
  • Alle componenten zijn hygiënisch en geschikt voor CIP
  • De volledig draagbare Dry Hoppers kunnen gebruikt worden op veel fermentatietanks en passen goed in krappe ruimtes
  • Circulatie kan zo lang als men wil gedaan worden
  • Inventflow adviseert 3-4 fermentatierondes

Wat kunnen wij voor u doen?